De Amerikaanse dollar wordt zwakker terwijl crypto sterker wordt, zegt Ripple CEO…

Mensen verliezen hun vertrouwen in fictieve valuta’s en zoeken naar alternatieven zoals crypto, zegt Brad Garlinghouse.

In het kort

  • De wereldbevolking blijft het vertrouwen in fiatvaluta’s verliezen, zei Brad Garlinghouse.
  • Terwijl de Amerikaanse dollar in de nabije toekomst de reservevaluta van de wereld zal blijven, wordt hij steeds zwakker, voegde hij eraan toe.
  • Tegelijkertijd zijn de cryptocurrency’s aanzienlijk sneller dan de Amerikaanse dollar in termen van waardevermeerdering.

Hoewel de Amerikaanse dollar zijn positie als ’s werelds reservevaluta niet snel zal opgeven, wordt hij zeker zwakker in vergelijking met alternatieven zoals Bitcoin, schreef Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple (XRP), vandaag op Twitter.

Een jaar geleden hebben velen crypto als een oplichterij uitgekozen, en nu kijkt een meerderheid van de regeringen serieus naar de blokketen. Het gaat over wrijvingen (d.w.z. vereffening, transparantie, enz.) die vroeger zeer moeilijk op te lossen werden verondersteld. Crypto is 80% hoger, terwijl USD 3% YTD lager is,“ merkte Garlinghouse op.

Zoals Decrypt meldde, zijn veel financiële experts momenteel bezorgd dat de ongekende fiscale stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse regering in het kielzog van de coronaviruspandemie zouden kunnen leiden tot de devaluatie van de Amerikaanse dollar en een mogelijke latere versterking van andere waardevoorraden, waaronder cryptocurrencies.

Garlinghouse voegde eraan toe dat de traditionele monetaire systemen gewoonlijk even sterk zijn als het vertrouwen van de mensen in deze systemen en dat de fiatvaluta’s vandaag de dag steeds meer aan belang inboeten.

Zoals [Fundstrat managing partner Tom Lee] zei, komt het uiteindelijk neer op vertrouwen in het financiële systeem,“ schreef Garlinghous en voegde eraan toe dat „naarmate de wereldbevolking het vertrouwen in fiatvaluta’s blijft verliezen (zoals we zien bij de USD), ze ervoor zullen kiezen om te diversifiëren. Ons toekomstige wereldwijde financiële systeem zal hetzelfde doen.

Hetzelfde sentiment werd uitgedrukt door verschillende financiële experts in Bloomberg’s artikel dat Garlinghous aanhaalde. De auteurs merkten op dat, terwijl cryptokringen berucht zijn om hun vluchtigheid en vatbaar voor manipulatie, de blokkadetechnologie die aan de basis ligt van de cryptokringen al een aantal zeer invloedrijke voorstanders heeft gekregen.

Uiteindelijk wordt het vertrouwen in het traditionele financiële systeem echt gebroken – dat is het thema. Hoe minder vertrouwen je hebt in de dollar, hoe meer je alternatieven wilt„, vertelt Tom Lee, medeoprichter en hoofd onderzoek bij Fundstrat Global Advisors, aan Bloomberg. „Steeds meer mensen zeggen: ‚Weet je wat? Het is niet zo’n slecht idee om gedecentraliseerd te zijn.