De belangstelling van de detailhandel voor Bitcoin

Room To Grow: De belangstelling van de detailhandel voor Bitcoin op jaarbasis hoog, maar nog steeds ver onder het niveau van 2017

Het vergelijken van grafieken voor Bitcoin-trends tijdens de vorige stiermarkt in 2017 en de huidige toont een paar grimmige verschillen.

Drie jaar geleden koelden de Bitcoin-prijzen net af van een stijging naar een recordhoogte van 20.000 dollar. De altcoins moesten nog pieken, maar dit zou in de eerste week van januari komen.

Degenen die zich staande hielden en zich door Bitcoin Trader de brute tweejarige berenmarkt heen vochten, zullen het goed hebben gedaan. Maar velen die FOMO’d in cryptocurrencies in 2017, mogelijk het worden verbrand in het proces tijdens die harde en snelle selloff in het begin van 2018, lijken te zijn belangeloos dit keer rond.

Geen retailschommeling voor Bitcoin

Volgens Skew analytics, die gegevens van Google Trends neemt, is er tijdens deze Bitcoin-rally geen piek in de belangstelling van de retailmarkten geweest.

2017 vs 2020 – de interesse van de detailhandel is niet teruggekomen op pic.twitter.com/fnPHSYEbwr.

– skew (@skewdotcom) 27 december 2020

ICO’s waren in 2017 een grote drijfveer voor crypto-koorts, omdat er bijna dagelijks nieuwe projecten en blokkades verschenen. Het jaar daarop werden de meeste van hen door zwaarwichtige regelgeving vernietigd en stortte de altcoins in, waarvan vele zich nooit meer hebben hersteld.

Dat aspect is anders geweest in 2020 en de meeste cryptocurrencies, afgezien van de stalwarts en die met betrekking tot DeFi, zijn traag om te herstellen. Bitcoin heeft de markten gedomineerd en de kapitaalinstroom is niet afkomstig van detailhandelaren, maar van instellingen.

Analist Josh Rager denkt dat er niet veel aandacht van de detailhandel zal zijn totdat de prijzen veel hoger komen te liggen dan het huidige niveau;

„Persoonlijk denk ik niet dat de detailhandel aandacht zal schenken aan Bitcoin tot het volgende grote psychologische prijspunt van $50.000.“. Naast een vriend die bijna $20.000 vroeg – ik ken geen andere no-coiners die over Bitcoin praten. We zijn nog steeds ver van de top,“

Er is ook het idee dat veel detailhandelaren deze keer misschien meer geld vastzitten als gevolg van de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie.

De volgende grafiek van Skew toont de Grayscale Bitcoin Trust als een voorbeeld van institutionele dominantie. Sinds dezelfde tijd vorig jaar is het institutioneel-grade fonds met ongeveer 450% gestegen in termen van beheerd vermogen, dat momenteel volgens de laatste tweet $16,3 miljard bedraagt.
Instellingen die ethiek kopen

Bitcoin is niet de enige vrucht, en grotere winsten kunnen mogelijk zijn met andere dominante digitale activa zoals Ethereum. Onderzoeker Ryan Watkins voorspelt dat er in 2021 grote institutionele belangstelling zal zijn voor ethereum.

Als u eenmaal accepteert dat Bitcoin waardevol kan zijn, opent het uw gedachten voor de mogelijkheid dat andere cryptoassets ook waardevol kunnen zijn.

Het is een veel eenvoudigere sprong van $BTC naar $ETH vanaf daar.

– Ryan Watkins (@RyanWatkins_) 27 december 2020

Bitcoin is de waardeketen en de bescherming tegen destructief economisch beleid en het drukken van geld, terwijl Ethereum een hele basislaag is voor een nieuw financieel landschap in DeFi en nu ook kansen biedt. Beide genereren op dit moment veel momentum en de grote jongens letten er op.